Ώρες Λειτουργίας:  Δευτέρα – Παρασκευή – 08:30 έως 18:00 Σάββατο – 09:00 έως 14:00
Επικοινωνία:  (+30) 2752 097 782

Our news

PB Centralina > Our news
Θα περνάνε κανονικά ΚΤΕΟ τα αυτοκίνητα με γυρισμένα χιλιόμετρα

Θα περνάνε κανονικά ΚΤΕΟ τα αυτοκίνητα με γυρισμένα χιλιόμετρα

Η απόφαση που ήθελε το «κόψιμο» των αυτοκινήτων που ελέγχονται με λιγότερα χιλιόμετρα παγώνει και πλέον θα αντιμετωπίζονται με διαφορετικό τρόπο.

Πρόσφατα πάρθηκε η απόφαση, ότι αν ένα αυτοκίνητο πάει για ΚΤΕΟ και αναγράφει στον χιλιομετρητή του, λιγότερα χιλιόμετρα από τον προηγούμενο έλεγχο, τότε θα σημειώνεται ως σοβαρή έλλειψη και θα πρέπει να διορθωθεί, ώστε να πάρει το χαρτί του τεχνικού ελέγχου. Θα πρέπει, δηλαδή, τα χιλιόμετρα να ξαναγυρίσουν εκεί που ήταν και μάλιστα να προστεθούν τεκμαρτά χιλιόμετρα για να προσεγγισθεί ο πραγματικός αριθμός τους. 

Για κάθε μήνα, σε περίπτωση επιβατικού, θα έπρεπε να προσθέσουν 1.000 χλμ, 500 χλμ σε περίπτωση μοτοσικλέτας, 3.000 χλμ για φορτηγά / λεωφορεία και 5.000 χλμ για επιβατικά ΔΧ. Πλέον ωστόσο, η διαδικασία αλλάζει. Υπήρξαν αρκετά παράπονα για τη συγκεκριμένη απόφαση, κυρίως για τον αριθμό των τεκμαρτών χιλιομέτρων που έπρεπε να προστεθούν και σε ορισμένες περιπτώσεις οδηγούν στην αναγραφή πολλών περισσότερων χιλιομέτρων από ότι θα έπρεπε. 

Αναφέρθηκε περιστατικό μάλιστα, όπου ένα αυτοκίνητο κινούταν πολύ σπάνια, αλλά χάλασε το καντράν του και προμηθεύτηκε ένα μεταχειρισμένο, το οποίο έγραφε περίπου 60.000 χιλιόμετρα λιγότερα. Το συγκεκριμένο όχημα από το προηγούμενο ΚΤΕΟ (με το προηγούμενο καντράν) είχε διανύσει περίπου 2.000 χιλιόμετρα, όμως με το σύστημα της προσθήκης τεκμαρτών χιλιομέτρων θα έπρεπε να αναγράφει 22.000 χιλιόμετρα περισσότερα (12.000 χλμ το χρόνο), ώστε να περάσει τον έλεγχο! Πλέον, λοιπόν, το χαρτί του τεχνικού ελέγχου θα αναγράφει ως παρατήρηση: «ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΔΕΙΞΗΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΗΤΗ ΔΙΑΝΥΘΕΝΤΩΝ ΧΛΜ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ../../…. ΚΑΙ ../../…». 

πηγή:http://www.gazzetta.gr/in-motion/news/article/1406853/tha-pernane-kanonika-kteo-ta-aytokinita-me-gyrismena-hiliometra

Η Nissan φέρνει πιο κοντά το smart charging

Η Nissan φέρνει πιο κοντά το smart charging

Η αξιοποίηση των μπαταριών των ηλεκτρικών αυτοκινήτων με περισσότερους από έναν τρόπους μέσω smart charging βρίσκεται μέσα στους στόχους της Nissan. Τώρα η εταιρία κάνει ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση με συνεργάτη τον ενεργειακό όμιλο EDF.
Read more

Τι αλλάζει στους ελέγχους ΚΤΕΟ για τα γυρισμένα χιλιόμετρα

Τι αλλάζει στους ελέγχους ΚΤΕΟ για τα γυρισμένα χιλιόμετρα

Αλλαγές στην Υπουργική Απόφαση Σπίρτζη για τα γυρισμένα χιλιόμετρα αποφάσισε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών σε μια προσπάθεια να περιορίσει το φαινόμενο που έχει εξελιχθεί σε μάστιγμα εξαιτίας κάποιων επιτήδειων εμπόρων αλλά και να μην δημιουργηθεί «έμφραγμα» στο δικαστικό σύστημα.
Read more

Κλειδί immobilizer

Κλειδί immobilizer

Δεν νοείται αυτοκίνητο πλέον που να μην είναι εξοπλισμένο με σύστημα Immobilizer. Ένας αθόρυβος φρουρός με πολύ απλή λειτουργία που έχει αποτρέψει πολλούς επίδοξους ληστές. Πως λειτουργεί όμως;
Read more